fredag 27 september 2013

Kort bakgrund till dagens klimatrapport

Snodd från Supermiljöbloggens grymma seriearkiv

Idag var det dags för FN att släppa sin senaste rapport om hur det går för mänskligheten att minska de globala utsläppen av växthusgaser. Men bakgrunden då? Vilka är IPCC? Kan man lita på vad de säger? Och är det verkligen människan som ligger bakom den globala uppvärmningen? Låt oss få svar från vetenskapsradions informativa filmer!


Vilka är egentligen IPCC?Beror värmen verkligen på utsläpp av människan?


Kommer uppvärmningen att fortsätta?
På tisdag ska jag på ett seminarium om dagens IPCC-rapport. Jag hoppas att man kommer att få den hårdkokta faktan svart på vitt om vad som bör göras. Inget mer lull lull utan nu gäller det att agera! 

Tänk på att tekniken för att häva utsläppen redan finns, det gäller bara för politiker att våga ta beslut som gör att vi storskaligt börjar fasa ut de fossila ämnena och ersätta dem med förnybar el och hållbara produktled. Tänk om våra politiker kunde vara lika modiga och villiga att satsa kapital när det gäller att rädda klimatet som dem är när det gäller att rädda en enskild bank i kris. Anders Borg och gubbarna vågade dock inte sticka ut klimathakan i senaste budgeten utan skär istället ned ytterligare på klimatanslagen. Hmm. Tänk vad de måste har ruggigt immiga glasögon med ytterst dåligt sikt. Stackarna kanske borde lämna över rodret till någon med falkskarp blick...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...