onsdag 4 september 2013

Bikes vs cars!BIKES vs CARS TRAILER from WG Film on Vimeo.


Jag ser verkligen fram emot när den här filmen släpps på biograferna! Fredrik Gertten, som tidigare gjort dokumentärfilmen "Bananas" och "Big boy gone bananas" jobbar nu med en ny film om på samma David och Goliat-tema: cyklister kontra bilsamhället. Kan ju bli hur bra som helst. Filmen har premiär 2014 och är just nu till hälften klar. Gertten besöker Köpenhamn, Los Angeles, Toronto och São Paolo för att visa hur olika krafter kämpar för eller emot ökad bilism i städerna.


Såhär skriver Svd om filmen:

Den nya dokumentärfilmen ”Bikes vs cars” tar upp bilindustrins dominans och den nya framväxande cykelrörelsen, som börjar bli en viktig politisk kraft.
- Här finns en konflikt och det jag lärde mig under resan med Dole var att krafterna som är emot förändring, de investerar väldigt stora pengar för att bevara status quo. Ta den dyra bilreklamen som visas i princip dygnet runt på tv. Den är i grunden en sorts propaganda för en livsstilsmodell, säger Fredrik Gertten.
Det är dock inte en totalt bilfri värld som Fredrik Gertten drömmer om.
- Jag fattar att folk måste hinna med sina livspussel. Alla behöver inte vara radikala. Men det finns en miljard bilar i världen i dag. Om sju år är det en miljard till. I Köpenhamn och Amsterdam cyklar 40 procent varje dag. Om alla tog sitt ansvar på en global nivå kunde det få en viktig klimateffekt.1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...