fredag 18 november 2011

Låt P2-fågeln ringa!Det här gillar jag. Att få skippa alla tradiga och uttjatade iphonesignaler och istället ha en liten fågel i fickan som pockar på uppmärksamhet. På Sveriges radios hemsida kan du välja några av alla klassiska P2-fåglar som ringsignal till mobilen.

Gråtrut, koltrast, sävsparv, gräsand, eller kanske sånglärkan? Min personliga favorit är Storlommen. Jag riktigt ryser och målar upp en mental bild av de vackra skogarna i Ronja Rövardotter. Så mycket bättre än en tråkig gitarrslinga som halva Sveriges befolkning har. Vore det inte underbart att låta en bofink ljuda i tunnelbaneträngseln?

Hämta och lyssna på ljudklippen här.

4 kommentarer:

 1. Hej! Har bara en liten fundering, vad har du egentligen gått för utbildning? Är så nyfiken:)

  SvaraRadera
 2. Lisa! Kul att du undrar. Jag har läst miljörelaterade utbildningar sedan gymnasiet, Läste miljövård på ett naturbruksgymnasium utanför Nyköping och fortsatte sedan att läsa till miljövetare på högskolan. Nu har jag precis tagit examen från mitt masterprogram där jag läst miljövård och fysisk planering (typ regional samhällsplanering).

  Vad studerar/jobbar du med?

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset, västerbottning som jag är valde jag såklart Storspoven! Hälsn Jennie E

  SvaraRadera
 4. Okej, intressant! Vikarierar inom äldreomsorg och är extra på en matbutik just nu hemma i Skellefteå. Så inte speciellt miljöinriktat alls. Men är intresserad av det som rör människa, miljö, natur osv. Så allt du skriver är så himla bra! Funderar ev på någon typ av utbildning med miljön i fokus. Men vi får se vad det blir riktigt. Tack för en bra blogg!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...