söndag 20 november 2011

Klädbytarsöndag


En mulen disig novembersöndag tillbringas bäst i sällskap av fina vänner. Idag har den dessutom tillbringats tillsammans med en hel bergskedja med kläder eftersom vi dragit ihop en egen klädbytardag liknande denna som jag var på i våras. Golven fylldes snabbt med högar av plagg som kastades ut till ivriga spekulanter. Även prylar och andra acessoarer fick nya hem.

Det är en så utomordentligt bra grej att samla sina vänner kring. Framförallt eftersom man slår så många flugor i en smäll. För det första tar man tag i garderobsutrensningen, som annars brukar vara en sak som man (läs jag) skjuter på framtiden. För det andra är det kul att träffa sina vänner över någonting annat än en kaffe (även om vi hann med det också). För det tredje är det fint när ett plagg byter hem och blir någon annans favorit. Man blir lite extra varm inombords när man ser sin tidigare myströja bäras av en vän. Ett ytterligare plus är att få höra alla anekdoter om plaggen som tagits med. Återvinning när det är som roligast, helt enkelt.

De kläder som inte hittade ett hem direkt fick fint följa med till stadens secondhandaffärer och prova sin lycka där istället. Ingenting från denna söndag går således till spillo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...