Om Fröken Ekoreko


Jag brinner för att göra världen lite lite bättre. Målet med bloggen är att kunna göra just detta. Bloggen är mitt forum för att skriva ned ord och tankar, för att få utlopp för frustrationerna jag bär på gällande miljöfrågor, för att få berätta om saker jag tycker om, saker jag gör, saker jag kan. För att förmedla det. Kanske kunna inspirera andra.

Jag skapade bloggen av flera olika anledningar. För att jag tappat bort det brinnande skrivandet till fördel för tentor och uppsatser. För att jag ville fotografera mer. Men kanske framförallt för att jag kände ett stort behov av att skriva av mig om stora viktiga frågor och små betydelsefulla vardagliga val.

Jag är miljövetare jobbar med hållbar samhällsplanering och förvaltning. Intresserade kan läsa mer om min bakgrund här. En perfekt söndag cyklar jag till min kolonilott och gräver, vattnar och dricker kaffe i solen. En perfekt onsdagkväll dricker jag te och äter hembakat bröd med marmelad och spelar sällskapsspel med mina vänner. Ungefär så. En rätt vanlig tjej med höga miljöambitioner.

Välkommen hit!

17 kommentarer:

 1. Har letat lite runt efter recept på fläderblomssaft (som jag förvisso gjort flera gånger innan, men utan att spara något recept), och fastnar just för ditt. Framförallt för 'inramningen' -- gillar en blogg som denna.

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag är över att ha hittat din blogg! En perfekt blandning av tips och tricks och allvarliga ämnen! Den blogg du driver är precis en sådan jag själv vill driva! /L

  SvaraRadera
 3. Hej! hittade hit via Underbaraclaras blogg som jag läst ett tag. Brinner precis som du för miljöfrågor och försöker påverka allt och alla med min iver, inte alltid så lätt;-) Så glad att det finns unga människor som du som berättar för andra om det som är viktigast - att ta hand om planeten jorden:)

  SvaraRadera
 4. Hej, jag undrar om ni vill tipsa om KRAVs Morotsmobb i era kanaler?
  Den anordnas lördag 29 september klockan 14.00 i Uppsala, Östersund, Göteborg, Lund och Stockholm.
  All information finns på KRAVs facebooksida (eller fråga mig så mejlar jag mer info.):
  http://www.facebook.com/KRAV.eko/events

  I dagarna har vi också publicerat en film: Välj KRAV-märkt – få lite roligare! Tipsa/Länka gärna till den också:
  http://www.youtube.com/watch?v=AgR-ate0fiM&list=UUjCgP2tnV7FVBBZGhMzBxfg&index=1&feature=plcp

  Stort tack!

  Mvh/

  Kristin Cooper
  PRESSANSVARIG & TF. MARKNADSCHEF

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag har precis hittat din blogg, och har under de senaste veckorna läst alla inlägg från att du började. Är den första miljöbloggen som jag verkligen älskar. TACK för all information och fin inspiration!
  /Marie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj tack snälla du! Vilken ego-boost! Jag skapade faktiskt den här bloggen eftersom jag inte hittade någon miljöblogg som jag själv fastnade för. Blir ju jätteglad att kunna tilltala andra som letar efter info och inspiration. Hoppas du ska fortsätta gilla det jag skriver om!

   Radera
 6. Fint! Hittade just hit och lägger dig på min blogglista! :-)

  SvaraRadera
 7. Hej,
  Vi såg att du har lagt till vår blogg, theheatison.se (aka HEAT) på listan över bloggar du läser och tycker det är så mäktigt! Har följt din blogg länge och sitter alltid och nickar frenetiskt och instämmande så vi har nog mycket gemensamt. Som sagt, superkul att du läser våra texter också. Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen tack snälla för fina ord! Kommer att gå och malla mig flera dar känner jag. Ni på HEAT är ju helbra själva, ni skriver väldigt enkelt och sakligt om viktiga ämnen. Det är ju megabra om vi är fler som når ut och kan inspirera andra till hopp och förändring! Lycka till!

   Radera
 8. Hej!

  För att underlätta återanvändning så skulle jag vilja tipsa er om en sajt där man kan skänka och hämta saker gratis. Man kan också hitta annonser från andra stora sajter som skänker bort saker så allt är samlat på ett ställe.

  Ni får gärna länka till den(självklart länkar vi tillbaka):

  Vanliga webben: http://www.globaround.com/Container.aspx
  Den finns också som gratis app:
  https://itunes.apple.com/se/app/globaround-container/id755791899?mt=8&ign-mpt=uo%3D4


  MVH

  Ann Pellkvist

  SvaraRadera
 9. Hej! Hittade din blogg via sökordet Miljö- & Utveckling! Vill du delta i ett alumn-seminarium på årets Miljövetardag? Det är den 17 december kl 15.45-16.45 på Södertörns högskola. Du kan svara på detta genom att maila miljovetardagen@gmail.com

  Mvh SMUF

  SvaraRadera
 10. Kära Fröken EkoReko,

  Tack för en otroligt bra blogg med många smarta tankar. Med anledning av detta vill jag bara nämna att du är med i GreenMatch:s lista över de 60 grönaste bloggarna 2014, eftersom som du genom bloggen bidrar till en ökad miljödebatt och verkar för en lite mer hållbar planet. Du kan se listan här: www.greenmatch.se/blogg/2015/01/60-groenaste-bloggarna-2014.

  Ha en god fortsättning på 2015! Jag ser fram emot att återkomma till din blogg.

  Bästa hälsningar,

  Karolina Örsta

  SvaraRadera
 11. Hej,

  jag undrar om du har ett mejl jag kan kontakta dig på?

  SvaraRadera
 12. Hej!

  Jag håller på att göra en sammanställning av bloggar som har fokus på miljö på ett eller annat sätt. Jag skulle behöva en siffra på hur många följare din blogg har i veckan då jag inte kan hitta denna information på din blogg eller på bloggportalen. Då sammanställningen ska vara klar ganska omgående så hoppas jag att du har tid att skicka dessa siffror till mig så snart du bara kan (helst i eftermiddag)

  Hoppas att du kan hjälpa mig med detta!

  Stort tack på förhand och allt gott till dig!

  SvaraRadera
 13. Hej,

  Jag heter Jack Rizell och jag jobbar på Bokförlaget Max Ström. Jag skulle vilja komma i kontakt med dig. Har du en mail-adress man kan få må hända?

  Med vänlig hälsning

  SvaraRadera
 14. Hej, vi är fler som brinner för att rädda världen. Imorgon den 26/11 går Childrens Climate Conference av stapeln i Södertälje. Ett initiativ för att höja barnens röster på klimattoppmötet i Paris. Vi hoppas det kan intressera dig.
  Läs gärna mer här: http://childrensclimateconference.org/
  Och här: http://news.cision.com/se/ccc--childrens-climate-conference-

  Med bästa hälsningar Anni

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...