torsdag 4 oktober 2012

Smart guide för att fasa ut vardagskemikalierMina vänner från Stockholms Naturskyddsförening har varit flitiga och tagit fram en guide för hur man under ett års tid kan fasa ut vardagsprylar som innehåller olika onyttiga kemikalier. Sån himla bra grej! Tanken är att undvika den där tsunamivågen av ångest man lätt får när man inser att kemikalier finns lite överallt. Det här är alltså en steg för steg-guide, månad för månad/år för år på vad man kan börja med att byta ut/undvika/köpa istället.  Många bra tips! Inte visste jag att bakplåtspapper hade ytfilm av teflon tex.

Om det är svårt att se på bilden så finns guiden i Pdf-format HÄR, där kan du också hitta en guide om hur du kemikaliesäkrar ditt barns första år.

Det behövs fler kloka engagerade människor som kan förklara miljöproblem för folk på ett lättbegripligt och inte domedagsaktigt sätt. Pepp pepp och tummen upp för er!7 kommentarer:

 1. Kvartals-alternativet rör till det. Jag fokuserade länge på varför februari hamnade i kvartal 2, utan att istället fokusera på tipsen. Tror det blir en tydligare årskalender utan kvartalgrejjen, kanske finns fler halvaspiga som mig?

  Bra tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att tanken är att det är valfritt om man vill fasa ut allt på listan under ett år eller under tre år. Tycker man det är för kämpigt att "helomvända" så kan man ta tipsen och fasa ut en grej under ett kvartal istället för månad. Men absolut, det finns kanske förbättringspotential ang tydligheten.

   Radera
 2. Jag förstår inte heller kvartalsprylen. Finns helt klart förbättringspotential i själva strukturen. Annars bra tips!

  SvaraRadera
 3. Som sagt ovan. Jag tror att tanken är att det är valfritt om man vill fasa ut allt på listan under ett år eller under tre år. Tycker man det är för kämpigt att "helomvända" så kan man ta tipsen och fasa ut en grej under ett kvartal istället för månad.

  Eller så tar man tipsen var för sig och struntar helt i vare sig månad eller kvartal. Det är lite fritt sådär, som livet ofta är. ;)

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt! Så himla bra. Det är ju lättare att inte kapa allt på en gång utan fasa ut det lite mer.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...