fredag 8 januari 2016

The resurrection of Fröken Ekoreko2016. Ett nytt år och kanske därför äntligen dags för att säga hej hej och ge ifrån mig ett litet livstecken på den här bloggen. 2015 var ett år som alltid kommer att finnas kvar i mig. På många sätt ett svart år i många frågor, både på hemmaplan och globalt. Men även en del att glädjas åt och som ingjuter hopp om framtiden. Ett globalt klimatavtal tex! Hur peppigt är inte det!? Eller att många svenskar reste sig ur soffan och aktivt började engagera sig i flyktingfrågan. Det om något visar på  solidaritet och medmänsklig värme.

Själv har jag under året gått från att jobba med att styra upp byggandet av miljösmarta fastigheter, till att jobba med att bygga en ny miljösmart världsmedborgare. Det uppdraget visade sig kräva väldigt mycket tid och energi. Därav har bloggen fått hamna i ett tillstånd av permafrost ett tag. Men jag hoppas att nu när ljuset och våren snart återvänder så ska även denna blogg börja tina upp och komma tillbaka till livet.

Detta med att skapa en ny person till en värld med rätt taskiga framtidsutsikter är något jag grubblat över i flera år. Kanske skriver jag mer om mina tankar kring detta framöver. Men just nu tänkte jag faktiskt mest tipsa om ett litet gästspel jag gjort på Scouterna webbtidning, där ger jag lite tips på vad man kan tänka på om man vill bli lite mer miljösmart, med fokus på friluftsliv och scoutaktivitetet. Läs artikeln här.

1 kommentar:

  1. Jag känner så igen mig i mycket av dina tankar. Jag hoppas på att få läsa mer av dem i år, men känn ingen press, ville bara säga det som en liten uppmuntran :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...