söndag 10 april 2011

Ekotips: Klädbytardagen

I lördags anordnades Sveriges största klädbytardag av Naturskyddsföreningen tillsammans med flera andra organisationer. Vi passade på att vårstäda garderoberna och samlade ihop 10 plagg var som vi ville byta ut mot nya plagg och assessoarer.

Klädbytardagen gick i korthet till på följande vis: mellan kl 14-17 fick du lämna in plagg, max tio stycken. Det antal kläder som du lämnat in, skrevs upp på en lapp. Därefter fick du återkomma mellan kl 18-21 för att hämta ut lika många plagg som du lämnat in.
När vi kom fram till studiefrämjandets lokaler insåg vi att vi inte var ensamma om att tycka att detta var en förträfflig aktivitet en solig lördag. Oj vad mycket folk det var. Men med lite take-awaykaffe i kön gick väntandet snabbare.Nära på alla kläder togs tacksamt emot och vi fick varsin lapp med siffran 10 repektive 9 på. Sedan var det bara att ta en promenad i vårsolen, käka lite tråkig lunch, köa igen och sedan vässa armbågarna.Väl inne var huggsexan ett faktum. Vi hittade inte fullt lika många prylar som vi lämnat in, men kände oss väldigt nöjda ändå! Kul grej som uppenbarligen har så stor efterfrågan att det gott kunde annordnas oftare än en gång om året. Ett plus var att det förutom klädswap:en även stod fotoutställning, hållbar bar, och senare på kvällen även livespelning på programmet.

Om man nu inte vill vänta ett år till nästa gång är det lätt ordnat att dra ihop ett par vänner eller grannar och fixa en egen klädbytardag. Det var faktiskt så stort tryck att alla som köade för att delta inte fick möjlighet att lämna in sina kläder i lördags. Arrangörerna fick lov att dra ett snöre á la vasaloppet och hänvisa de bakom snöret att lämna in sina prylar till myrorna. Dock var viljan att byta kläder så stor att de bortmotade ordnade en egen klädbytaraktivitet på innergården. Det kallar jag hängivenhet!

2 kommentarer:

 1. Hej Fröken Ekoreko! Kul att du gillade bytet. Och vill man inte vänta ett år, så kan man titta in på www.dressoffdresson.com. Det var vi som ordnade klädbytet tillsammans med Naturskyddsföreningen och vi har under över tre års tid hållt regelbundna byten runt om i Stockholm. Nästa sker den 28:e maj!

  MVH
  Lina Hansson
  Dress Off Dress On

  SvaraRadera
 2. Kanon! Har hört talas om er verksamhet men har inte haft koll på när, var, hur ni jobbar. Ska absolut tipsa om det till mina vänner som missade lördagens klädbyte och ska själv ta och leta igenom klädförrådet ännu en gång och komma förbi någon dag framöver.

  Bra initiativ!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...