Varje gång vi är i stugan på landet så äts det kolosala mängder mat, snask och framförallt fika. Det här är familjen som vet hur man njuter över en kopp kaffe. Ett talande exempel på det är att min lillebrors fjärde första ord var "paj" och det sjätte "hallapaj". Begreppet fatcamp är numer vedertaget. Och det blir inget riktigt fatcamp utan en finfin kladdkaka.
Den här kakan gjorde vi i fredags och den tog slut på tio minuter.
Hallonkladdkaka:
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk salt
150 g smör
2 st ägg
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk salt
150 g smör
2 st ägg
2 msk snabbkaffe
1 ½ dl frysta, tinade hallon
kokosflingor att bröa formen med
1 ½ dl frysta, tinade hallon
kokosflingor att bröa formen med
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i formen. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. När smöret smält slänger du i kaffepulvret och hallonen i formen. Häll därefter i smörhallonröran i bunken med de torra ingredienser och rör runt. Knäck de två äggen och rör tills smeten är relativt slät. Bröa formen med kokos och häll upp smeten i formen och skicka in i ugnen i en kvart sådär. Kakan är klar när den precis stelnat.
Garnera med hallon och en klick vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar