tisdag 21 februari 2012

Promenaden till ekobageriet
En disig dag i februari är det viktigt att ha ett mål och en mening för att inte tappa bort sig själv. För mig denna dag var målet mitt favoritbageri och meningen var att äta en ekologisk semla. För att toppa målet och meningen med extra allt ringde jag även två vänner. Vi möttes upp och började promenera. Vi traskade förbi drömska sekelskiftsvillor med hemliga fönstergardiner.Fötterna började frysa och kinderna blev äppelröda. Vår marsch drog fram under lindalléer och på krokiga små genvägar.


Vi passerade fina gatunamn som tagna ur barndomens böcker.


Och plötsligt var vi framme. Gamla Enskede Bageri. Bästa fiket i (eller egentligen utanför) stan.


Vi slog oss ner på de lyxigaste platserna  i sekelskiftssoffan och lät värmen i fingrar och tår återvända.


Sedan var det bara att välja vad man skulle ha. Semlan var given den här gången. Allt är hembakt och semlornas chunkiga mandelmassan är så god att man döden dör.Vaniljbullarna är annars en säker klassiker. Här knusslas det inte på smöret, precis som sig bör.


Surdegsbröd är ju ett måste för ett ekobageri och bröden varieras beroende på dag och årstid. Min favorit är Bergamottbrödet som är lite grönt och smakar svagt av earl grey.


Självklart kan man få en nygräddad fralla till kaffet. Såhär frestande borde det alltid vara att välja det nyttiga alternativet.Tillslut. Kaffe, semla och fransk 40-talsmusik i bakgrunden. Där i soffan stannade vi i flera timmar. Tog påtår på påtår och pratade om semesterplaner, sommar och framtiden. Helt klart ett av de bättre sätten att glömma den disiga februaridagen där utanför.


1 kommentar:

  1. Härlisch!
    Nästa gång går vi själv så vi får titta på skrotiga hus och Maria Gripe-trädgårdar hur länge vi vill!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...