fredag 23 september 2011
Gul plommonmarmelad med citron och ingefära
En typ sjukt fin grej att ha på morgonmackan eller finknäcket med en tjusig möglig ost. Syrligt och sött på en och samma gång!
Gul plommonmarmelad med ingefära och citron
1 liter små gula plommon
några tunna skivor ekologisk citron, med skal.
½ dm ingefära, skalad och fint tärnad.
4 dl syltsocker
kanelstång
½ dl vatten
Gör följande:
Kärna ur plommonen och lägg dem tillsammans med den tärnade ingefäran i en kastrull. Skär en citron i några (3-4 st) tunna skivor. Skär sedan skivorna i mindre bitar och plocka bort ev kärnor.
I med vattnet och kanelstången i kastrullen och låt puttra lite tills att plommonen börjar bli mjuka. I med sockret och låt koka upp igen.
Värm och desinficera glasburkarna du vill använda med kokat vatten. Häll bort det efter några minuter och häll upp marmeladen direkt. Förslut med lock och låt svalna innan du skeppar in dem i kylen.
Väldigt gott!
Det blir mitt bidrag till temat syrligt på söta saker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh, det låter helt fantastiskt gott, vad spännande! Vilken härlig blogg du har <3
SvaraRaderaTack! Marmeladen är precis så god som den verkar!
SvaraRaderaHej. Ska du verkligen vara så lite vatten i receptet? 1/2 dl?
SvaraRaderaHade även i blåbär. Jättegott!
SvaraRadera