tisdag 13 september 2011

Slutförvaring av allehanda gods


Nu har vi skördat sista potatisen och moroten från lotten. Rödbetorna tar vi fortfarande lite pö om pö, men det är dags att börja tänka på slutförvar så att de håller sig fint hela hösten och långt in på vintern.

Vi har hitills varit lite dåliga på att ta hand om våra egenodlade grönsaker. Långa dagar på kolonin har gjort att vi bara stuvat in grönsakerna i kylen när vi kommit hem. Men nu blir det bättring! Morötter och rödbetor klipper vi av blasten på och förvarar i plastpåse i kylskåpet. Potatisen hamnar också i en plastpåse (i brist på fin kartongpåse som i affärn) och in i kylen.


Vitlökarna bor i en luftig kruka i ett av köksskåpen, torrt, mörkt och rumstempererat.
Mangold, vaxbönor och sockerärtor förväller vi några minuter i lättsaltat kokande vatten. Därefter fryser vi in det i portionsförpackningar. Tomater, gurka och bondbönor äter vi upp allt eftersom.

Jordärtskockorna blommar för fullt och jag är glad att vi måste vänta på första frostknäppen innan vi kan skörda dem. Då kanske vårt kylskåp har ätits ur så pass att vi kan få plats med dem där. Men det är lite av ett lyxproblem.

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig blogg, att jag inte har hittat dig förut! Skulle också vilja ha en egen kolonilott, men får stilla mina begär med att läsa om din kolonilott istället! :)

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du hittat hit och gillar det du läser! Jag tycker egentligen att det är alla människors rätt att få ha en kolonilott. Det är en så fantastisk grej och ger så otroligt mycket! Hoppas jag kan inspirera dig!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...