söndag 25 september 2011
Jag och bönstjälken
Nu är stunden kommen! Bönstjälkarna dignar av vaxbönornas skidor. Det är dags för den skörden jag längtat efter allra mest. Och vilken skörd sedan! Det är en enorm växtkraft de har de där rackarna. Mina kraftigt tilltagna störar i marken visade sig inte räcka på långa vägar. Här har vi fått knyta band och vira stjälkarna vidare för att de inte skulle hänga och växa nedåt. När sedan höstvindarna blåste över lotten bröts flera störar av pga av den tyngd och det vindspann som bönväggen har. Lite som att mötas av ett plockepinn när vi kom dit sist. Nästa år ska jag nog bygga mer av en "A-störställning" som jag tror klarar vinden och tyngden bättre.
Tillagning då? Ja. Det enklaste och förmodligen godaste man kan göra med vaxbönor är att koka dem mjuka några minuter i saltat vatten. Lägg på tallrik och på med en klick riktigt smör och lite flingsalt. Finfint att ha som tillbehör till fredagsmiddagen. Eller som enkel lunch en simpel tisdag! Ska dock leta upp fler recept eftersom halva frysen numer huserar vaxbönor för ett helt kompani. Om du har något bra recept med vaxbönor får du gärna lämna en kommentar!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Detta recept går nog lika bra med vaxbönor? http://gronmamma.blogspot.com/2010/08/marinerade-haricots-verts.html
SvaraRaderaÅh tackar! Ska absolut testa detta. Fransk senap är ju supergott!
SvaraRadera