söndag 4 december 2011

Rena druvor smakar bäst - även i bulle och på flaska.Du glömmer väl inte att de där hiskeliga kemikalierna på vindruvorna även återfinns i andra druvprodukter? Tänk på det nu i adventstider och köp för sjuttsingen eko-russin och eko-vinglögg för bästa magkänsla.

Några av er kanske minns det här klippet, men det är värt att påminna sig själv ibland!

Fotot ovan är lånat från Clara Lidström.


3 kommentarer:

 1. Aaah! Jag får så ont i hjärnan när hon säger att 900% är samma sak som 900 gånger. Eller att man kan säga att 72% är varje gång. Eller när hon säger att bara 2000 tester görs inom hela unionen, vilket om man kollar deras egen rapport inte stämmer. Antingen syftar hon direkt på att EU-rapporten i sig är baserad på 2479 stickprov - men det är ju inte samma test som livsmedelshandeln gör. Eller så syftar hon på siffran att Livsmedelsverket testar 1511 olika varor där det finns risk för gifter. Det är dels bara i Sverige, och det är utöver vad ex. ICAs egna tester, som i sig är komplement till vad leverantörerna lovat.

  Sånt här gör mig så trött. Bara för att hon/de jobbar för en god sak får man inte ha fel eller använda fakta eller göra generaliseringar som passar sin egen agenda. Jag tycker att det är oerhört viktigt att inte folk får i sig gift, men bara för att jag tycker det tar jag mig inte rätten att inte hålla mig till sanningen pga. att jag har moralen på min sida. Det är något jag förväntar mig av politiska ungdomsförbund, inte seriösa föreningar som Naturskyddsföreningen.

  SvaraRadera
 2. Ett förtydligande kanske är på sin plats: Det här är ingen kritik mot dig Linda :) Jag blir bara frustrerad. Och go, go ekologiska druvor och russin och glögg!

  SvaraRadera
 3. Wow Gustav! Vilken reseach du gjort! Superbra att du hittat och påvisar alla fel. Jag håller helt med dig om att som seriös organisation måste man ha koll på sina siffror och inte förvränga information även om det är för en god sak. Det är det som gör en miljöorganisation pålitlig, eftersom man förväntar sig att de inte faller in i att försköna/förfula fakta som så många andra grupper i samhället sysslar med. Tyvärr har jag märkt av att Naturskyddsföreningens rapporter ibland brister i just detta. Håller som sagt helt med dig. Go go Gustav!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...