måndag 13 januari 2014

Tillbaka och laddad till tusen

Öööörnen har landat igen efter ca 3,5 veckors semester i fjärran land. Jag har laddat mina trasiga batterier, fyllt på med intryck jag kommer att bära med mig hela livet. Jag har sett natur som jag inte trodde fanns och djur som verkar vara hittepå. Jag har fått en ny favoritkaffevariant och haft livspremiär på att äta pocherat ägg. Och jag har utmanat mig psykiskt och fysiskt med äventyr jag inte trodde jag skulle våga. En perfekt ledighet med andra ord.

Och nu jäklar är jag laddad att hugga tag i det här året. 2014 nu kör vi!

Förutom att du innehåller roliga saker på ett personligt plan så gäller det också att du blir året när vi som strävar efter ett öppet samhälle ska våga ta diskussion på diskussion om alla människors lika värde, när fler linje 17-demonstrationer visar på vår styrka och vår kärlek till mångfald, när media gräver fram dynghög på dynghög ur SDs grisiga politik och mediedrevar skiten ur deras tomma argument. I år är det också dags att laga så löjligt god vegomat i lunchlådan så att samtliga köttlådor som slafsar bredvid blir gröna av avundsjuka. Vi ska också omvända/rösta ned Annie Lööfs övertygelse över att en realisation på vår unika orörda fjällmiljö är enda sättet att nå tillväxt. 2014 ska bli året när vi genom inspiration och övertygelse ska visa vägen mot ett hållbarare liv.

Jag börjar med en blygsam köpstoppsmånad nu i januari tillsammans med mina kollegor (måste ju bli varm i kläderna). Därefter tänker jag mig att jag ska läsa miljöpolitiska böcker jag tidigare inte hunnit/ orkat ta mig för. Som ultraklassikern Tyst vår av Rachel Carson. Eller Anders Wijkman och Johan Rockströms Den stora förnekelsen och Bankrupting nature. Och efter det får vi se. Tänker att jag tar det som det kommer. Men som sagt, riksdagsvalet i september är såklart årets största och viktigaste grej. Och inför det tänker jag ha läst på med argument åt alla håll och kanter.

Vad ser du fram emot i år? Hur kickstartar du året?


2 kommentarer:

  1. Var har du varit? Jag gissar sydamerika!

    SvaraRadera
  2. yeah! kamp-året 2014!
    tack för en bra blogg! /Karin

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...