torsdag 30 januari 2014

Förihelvete LRF!Alltså älsk på bästa Tankesmedjan i P3 som lägger ut ovanstående bild  med följande text på deras facebooksida:

"Lantbrukarnas riksförbund delade ut kött på en skolas köttfria onsdag. I all välmening! Efter som att kött "är särskilt viktigt för tjejer som växer, idrottar och ska bli snygga." Vi kan här visa deras forskningsunderlag. Tänkvärt!

( LRF borde rimligtvis attackera och konkurera ut skolans importerade kött från random billigt utland, låt säga järpar i brunsås-dagen, istället för att ge sig på modiga skolor som infört EN vegetarisk dag. Då skulle de till och med kunna räkna hem lite klimat-cred istället för att nu bete sig som tröga bönder som bevisligen inte ser djupare än i sin egen navel. Alla barn älskar burgare, visst det kanske stämmer, men jag tror att de föredrar att bo på ett klot där de slipper extremväder, jordskred, elavbrott, matbrist och miljoner klimatflyktingar).

Det finns mycket i LRF:s resonemang som är triggande. Men jag blir mest tonårig och stönar: ORKA. För jag allmänt trött på att följande situation bevisligen uppstår precis hela tiden idag, år 2014:

3 kommentarer:

 1. Jag har också reagerat på tilltaget att dela ut kött på köttfri skolmatsdag. Tycker det känns lite fjantigt.

  Den tecknade bilden är underbar! :)

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder/illustrationer. Och visst är det extra lustigt att just LRF gör en kupp mot vegetarisk kost!? Trodde att vegetabilier liksom ingick i deras intressesfär!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder!

  Förstår verkligen inte att det är okej att slänga i sig skit men inte vegetariskt/veganskt. De kunde väl ha delat ut dem en dag när det serveras t ex importerade pannkakor som det gjordes jag gick i skolan... varken nyttigt eller miljövänligt till skillnad mot vegetariskt skulle jag vilja säga.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...