söndag 7 april 2013

Sol inne - sol i sinne


 


I min lägenhet blir det cirka 35 grader varmt dessa soliga vårdagar eftersom alla fönster är i direkt söderläge. Det innebär, förutom att det är svårt att klä sig efter korrekt utomhustemp, att mina odlingar växer av bara fanken. Herregud man blir ju lite nervös att de ska outgrow:a sina byttor innan värmen på balkongen är konstant. Glad blir jag iallafall av att komma hem efter en veckas semester och verkligen SE vad som kan hända på 6 ynka dagar. Mina blomvattnare har skött sitt jobb bättre än jag gör och alla växter har exploderat i tillväxt. Ruccolan är nära på skördningsbar och kronärtskockorna har börjat få riktiga blad med taggar och allt och inte bara de där första mjäkiga bäbisbladen. Dessutom har mina purjolöksfrön börjat skjuta skott. Åh så sjukt pepp på dem eftersom purjo är en ny bekantskap för mig rent odlingsmässigt.

I dagens söndagssol passade jag på att plantera om mina vinterdvalande pelargoner. Jag klippte ner dem och tog sticklingar som nu utgör fina stilleben i olika vaser på en byrå. Det slog mig då att just detta; att vakna en söndagmorgon och efter en långfrukost medan solen skiner in genom fönstren, med en radio som står på i bakgrunden, få dona med jord och växter är en så total avkoppling för mig. Det låter kanske löjligt men det finns få tillfällen när jag älskar mitt hem och min lägenhet mer än just dessa soliga förmiddagar. Jag laddar batterierna för flera veckor framåt och kan dagdrömma om det tidningsinsvepta köksbordet och solen som värmer upp stolsryggen och därmed hela mig.2 kommentarer:

  1. Härligt! Jag måste verkligen försöka mig på kronärtskocka någongång. I år är det återigen för sent... Men du, den där ruccolan äter du väl innan den hinner ut på ballkongen? Eller finns det någon vits att förodla så långt i förväg?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det lär jag göra. Har faktiskt redan tjuvstartat skörda lite ruccola till middagen igår.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...