torsdag 28 mars 2013

Ibland måste man bara bestämma sig för något
..som att det faktiskt är vår nu, oavsett vad termometern säger. Därför flyttar jag ut stolar och narcisser på balkongen, sopar golvet från höstlöv och ställer iordning krukorna så det råder mindre förvaringskaos där. Passande nog blev det klart lagom till att lunchen blev färdig här hemma, så jag körde vårinvigningslunch i solen. Nöjd? Ja.

En annan grej man kan ta och bara bestämma sig för är att försöka fira den här påskhelgen på ett miljösnällare sätt. Här finns 5 enkla och fina tips på vad du kan göra. Att inte köpa det billigaste godiset som tornar upp sig i matbutikerna är ju ett sätt. Satsa på färre gram eko och fairtradegodis istället! Och visst det är dyrare, men de väger så mycket lättare rent miljö- och samvetsmässigt = jävligt värt. Att lära sig själv och barnen att delikatäta snarare än att frossa är någonting som är vettigt rent hälsomässigt också. Och de där folieinklädda chokladäggen som bara smakar/består av(?) socker och fett kan vem som helst avvara. Då hjälper du dessutom till att låta regnskogen vara regnskog och inte palmoljeplantage.

Äggstra viktigt är det också att välja ekoägg. Om du snålar in ibland och väljer icke-eko, så försök att köpa ekoäggen nu i påsk. Gulan är finare, de är mer näringsrika och du kan stolt berätta för kidsen när ni målar äggen att de här äggen minsann kommer från glada hönor som vet hur luften utomhus känns och hur det är att krafsa i jord och inte bara på betonggolv.  Ni kan också passa på att göra mitt äggexperiment för att själva se den stora skillnaden på strukturen i ekoäggen och i vanliga frigående ägg. Vilket ser friskast och godast ut?

Själv tänker jag fira påsk med att ha spelkväll och bjuda på hallon- och lemoncurdbakelse med marängtäcke. Har peppat i minst två veckor!

Glad påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...