fredag 1 mars 2013

Efterlängtad leverans!
Igår fick jag äntligen min leverans av ekologiska fröer som jag beställt av Runåbergs. Åh peppen nu på att få täcka köksbordet med tidningspapper, öppna jordpåsen och få skita ner fingrarna. Några av fröerna behöver komma ner i jorden alldeles strax, andra ska sås direkt i kolonijorden och får alltså vänta ända till maj.

Jag är extra förväntansfull på Störpurpurbönan, för att den kommer att bli lila! Och på bondbönorna för att jag äntligen ska få en ordentlig skörd av dem. Kronärtskockan hänger kvar som favorit från förra året, och rädisblandningen känns spännande för att de kan bli både röda, violetta, helvita eller röda med vit topp.

I helgen ska jag börja så och försöka få till ett fröbyte med mina koloniserande vänner. Fram tills att första gröna skottet bryter fram får jag njuta av snitttulpaner och solen som faktiskt värmer på kinden numer.

6 kommentarer:

 1. Riktigt snygga fröpåsar! Synd att deras site ligger nere, hade nog spontanbeställt bara för att påsarna var så läckra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är deras sajt uppe igen. Hoppas du hittar något spännande!

   Radera
 2. Vilka söta fröpåsar :) jag längtar så det knakar efter att få gå ut och börja odla nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de fina! Men jag skulle nog kunna önska mer info om sådd och odling etc. Nu måste man surfa ut på deras hemsida för att läsa sig till det där. Enda nackdelen dock! :)

   Radera
 3. Hurra, så roligt! Jag har faktiskt kvar en hel del av förra årets Runåbergsfröer - jag blev nog så entusiastisk att jag beställde lite mer än vad jag faktiskt hade plats att odla.... Det är lätt hänt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Ja fröpåsarna blir bara fler och fler, och så har jag så svårt att slänga frön som gått ut. Bäst före är väl bara en rekommendation (även om fröna inte grodde förra säsongen)?

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...