torsdag 26 april 2012

Lalehs fotavtryck
Förra veckan var jag på Lalehs konsert på cirkus i Stockholm. Förutom att hon är en musikalisk begåvning och tar toner som få andra klarar av, så är hon också en medveten artist som vill göra vad hon kan för att påverka omgivningen till att bli lite bättre. Jag tycker att hon har en inerlighet inneboende hos sig och hon verkar inte göra någonting som inte är hundra procent enligt hennes ideologi. Därför blir jag egentligen inte överraskad när jag får koll på att Laleh inlett ett samarbete med Fairtrade under hennes vårturné. Såhär skriver Fairtrade på sin hemsida;

"Hennes konserter kommer inte bara bjuda på vacker musik och bra show utan också på information om, och försäljning av, Fairtrade-märkt.

Under hela turnén kommer besökarna få möta Fairtrade-ambassadörer som sprider information. Lalehs merchandise, kassar och t-shirts, är också tillverkade av Fairtrade-märkt bomull och med giftfria tryck.

Laleh och hennes manager Gustaf Thörn tog kontakt med Fairtrade i början på året när de letade ett schysst alternativ till deras merchandise.

 - Det har tidigare inte känts rättvist att framställa t.ex. billiga tygpåsar med plasttryck som omöjligen kan vara framställda så billigt på ett värdigt sätt, som inte bygger på arbetarnas olycka. Nu när vi upptäckt bolag som delar våra åsikter och kan garantera oss ekologiska, giftfria, miljökompenserade, Fairtrade-märkta varor så har vi sett en öppning. Så i samband med att vi träffar vår publik i mars på vår klimatkompenserade turné kommer vi kunna erbjuda dem varor som uppfyller alla våra krav, berättar Laleh."


Nu när jag jobbar med miljö har jag insett att alla branscher kan inventera och kartlägga sin miljöpåverkan och det finns alltid någonting man kan göra för att minska just sina fotavtryck även på arbetstid. Laleh visar på att även artistbranschen har stora möjligheter att påverka och förändra.

Hoppas fler artister följer efter i hennes nu lite mindre ekologiska fotspår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...