lördag 14 april 2012

Ljussufflé?
Dagens hemmapyssel har inte helt gått enligt planerna. Jag fick för mig att gjuta ljus eftersom jag fick en påse med ljusstumpar från min mormor för ett tag sen. Det började bra. Ljusstumparna smälte, massan var klar och jag skulle hälla upp ljusmassan i kopparna jag tänkte använda till formar.  Jag insåg dock snabbt att jag använde en dålig behållare att smälta stumparna i eftersom halva ljusmassan rann utmed kanten och ned på spisen! Stearin är ju vad jag vet inte sjukt känt för att vara enkelt att få bort från olika typer av ytor. Så jag röt något lämpligt och kladdade vidare i en halvtimma sådär. När ljusmassan väl var i kopparna och vekarna satt på plats var det bara att vänta på att ljusen skulle stelna fint.. Trodde jag ja.

Efter 30 minuter är detta vad som möter mig.. Är det tre suffléer? Råkade jag omedvetet vispa ljusmassan till maräng innan de hamnade i formarna? Eller är det mormors paraffinstumpar som är boven i dramat?

Dagens ljusgjutningsövning har pajat en skärbräda, en kopp, en kastrull och eventuellt en spishäll av keramik. En gedigen skörd för tre relativt värdelösa ljus.

Det är tydligt att jag inte ska ta mig för någonting mer kreativt idag.

Morsning!1 kommentar:

  1. Men oj vad skumt - det där har aldrig hänt mig! Smälte du ljusstumparna över vattenbad? Segt att ditt pyssel inte gick vägen, bättre lycka nästa gång!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...