onsdag 28 mars 2012

Släck!Lördag 31 mars kl 20.30 är det dags igen att leta upp alla strömbrytare som finns i din närhet och slå av ljuset. Det är en så enkel grej. En konkret lång tyst minut som medvetet eller omedvetet får oss att reflektera över vår arts påverkan på planeten och kanske slås vi av hur det elektriska ljuset ses som en självklarhet för de allra flesta av oss. Vad ska man göra en hel timme utan ljus, tv, dator liksom? Vad gjorde folk förr i tiden? Tja, jag brukar tända stearinljus och spela sällskapsspel med en vän eller två. Man kan baka chokladbollar eller yoga en stund, ta en promenad, hångla eller slå an en gitarr. På WWFs hemsida kan du hitta mer uppstyrda Earth-hour-evenemang och vad som sker just där du bor.

Jag gillar Earth hour bara för att en så simpel sak som att folk släcker lamporna får så tydliga konsekvenser när man lägger ihop den energi som jordens länder tillsammans bidragit till att spara under bara en timme.  Det finns liksom ingen bra anledning att inte vara med. Tänk vad vi kan påverka andra frågor om vi bara har viljan att gå ihop gemensamt.

Och glöm inte att även dra ut sladdarna för datorn, stereon, mobilladdaren etc för att standbyläget inte ska ta udden av din insats för miljön!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...