torsdag 22 mars 2012

Antiscampidagen
På lördag är det dags för oss att tillsammans sänka den där ruskigt sunkiga jätteräkan för gott! Naturskyddsföreningen som driver kampanjen mot jätteräkorna slår på stora trumman och utmanar dig och mig att hjälpa till med att städa undan scampin från livsmedelsbutikernas sortiment och restaurangernas menyer. För att hjälpa oss att nå fram med vårt budskap har de tagit fram tjusigt material för oss att dela ut, lämna på tallriken och sätta upp på väl valda platser och dela på allehanda sociala medier.

"Här är några exempel på saker du kan göra:
  • Besöka thairestauranger, sushirestauranger och butiker (gärna Ica, eftersom Ica-handlarna har egen frihet att bestämma vad de säljer i butiken) och sprida vårt infomaterial. Beställ här!
  • Mejla och skriva på butikernas och restaurangernas Facebook-sidor.
  • Sprida vår animerade Anti Scampi-film, samt en uppföljande film om problemen med fiskmjöl (som kommer att lanseras i samband med Anti Scampi-dagen).
  • Skriva en insändare och skicka till lokalpress (se mall här).
  • Rapportera hur många thai-, sushirestauranger och butiker som säljer jätteräkor. Länk till enkäten finns här.
  • Här kan du skriva ut tallrikspratare att lämna på tallriken efter du ätit mat på en restaurang som har scampi på menyn.
Om du har frågor hör av dig till Erica Westlund som är projektledare för Anti Scampi-dagen: erica.westlund@naturskyddsforeningen.se"

Och om du behöver friska på minnet över vad som är sunkigt med skamräkorna så se filmen igen.
Kom igen.. Nu kör vi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...