tisdag 7 juni 2011

Bra måndag


Finns det något bättre sätt att fira nationaldagen på än att gräva ner händerna i den svenska myllan? Fantastiskt väder höll oss sällskap och vi lyckades hinna med allt vi behövde göra på kolonin. Alla småkrukor med förodlade frön fick flytta ut i jorden; sockerärtor, luktärtor, gurkor, broccoli, physalis.

Vi rensade klart ett hörn på lotten som känts psykologiskt tung att ta tag i. Fem sorters ogräs har trängts om utrymmet. Men nu är vi äntligen klara, och broccoli, vaxbönor, dill och frilandsgurkor har fått ta plats och förhoppningsvis tar de överhanden över ogräset. Gurkorna har fått ett litet växthus i form av en petflaska, i hopp om att de ska klara sig från torka och mördarsniglarna så att de hinner anpassa sig och bilda rötter innan de utsätts för de tuffa utmaningar som väntar en krispig gurkplanta.

Det var också dags att kupa potatisen, och vi började drömma om egen färskpotatis till midsommar (även om det inte känns så troligt att de hinner bli klara). Rödbetorna som vi sådde har klarat sig dåligt så vi sådde nya nu som vi ska bevaka bättre. Vi sådde även ny mangold då det av cirka 40 frön bara kommit upp en enda späd planta. Känns himla trist eftersom vi förra året kunde frossa i just mangold och rödbetor.

Jag börjar bli en riktig ärketrädgårdsmästare som efter en hel vecka av fint väder önskar mig en regnskur eller två. Sånt vågar man  ju knappt säga högt! Men det vore ju himla fint att slippa cykla en mil bara för att vattna lotten efter jobbet.

Efter lottbesöket belönade vi oss med att åka in till stan och käka sen lunch i en park med finaste vännen. Därpå körde vi lyxsorbet vid bästa glasstället i stan. Sammanfattningsvis; en mycket bra måndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...