lördag 1 juni 2013

Ny urfin vegetarisk kokbok.


Det har kommit en ny vegetarisk kokbok från Bonniers som jag blivit helt såld på (så pass att smyger in i bokaffärer och smygbläddrar i den). Så fin med riktigt sådär suktande inspirerande och nästandoftande foton. Dessutom fina illustrationer, säsongsteman, tips- och faktasidor där man lär sig att krydda quorn och tofu samt koka bönor. och menyförslag. Vi tittar lite:



Såhär skriver Bonniers själva:

Här finns inte bara en uppsjö av vardagsrätter, sorterade under rubrikerna Frukost, Lunch och Middag, utan också lyxiga helgmenyer då maten får kosta lite mer och ta lite längre tid att laga. Även högtider som jul och påsk kan bli gröna med bokens hjälp. Och vill du samla många till fest finns det mängder med inspirerande recept till fina vegetariska festbufféer. 


Inspirerande bilder tycker jag är A och O i alla typer av kokböcker och receptsamlingar. Och den här boken har fattat vinken. Bilderna får mig hungrig oavsett om jag nyss ätit. Jag vill laga, baka och äta allt i den här boken. Och jag vill ge den till alla jag känner så jag får komma hem till dem och bli bjuden på lyxig och GOD vegetarisk mat! Aldrig mer uppstekt quornfilé utan krydda. Från och med nu finns inga anledningar att låta bli. Nu ska det banne mig lagas vegomat i alla svenska kök. Pronto.



3 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Den här boken vill jag äga, även om jag redan har en del vegoböcker. Så här på sommaren finns det ju inget godare än säsongens skörd av underbara färgglada läckra sallader men jag vill gärna toppa den med feta- eller halloumiost och sen antingen färskpotatis eller ett gott bröd till. Sen kan alla runt om mig sitta och äta sin halvt förkolnade köttbit och säga att den smakar gott. Jag kommer ALDRIG övertygas om det.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Vi har några vego-favoriter som vi kör här hemma men jag behöver lite inspiration på nya rätter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod! Ny middagsinspiration är aldrig fel! ;)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...