lördag 19 maj 2012

Tre fyra lök.
Det är lökiga tider på lotten just nu. På sådär tre fyra sätt. Igår petade vi nämligen ner sättlök i jorden dvs. soon to be vanlig hederlig gul lök, bara mindre och snäppet torrare. Vår sort är såklart ekologisk, men tråkigt nog är inte mixpåsarna och rödlökspåsarna också det.  Nu hoppas jag att värmen nu håller i sig så att inte löken luras att gå i blom istället för att bygga lager på lager av lökskal. Det är alltid lite gambling det där med när man sätter vad på våren!
Vår vitlök som vi satte i oktober har kommit upp fint och ståtat med att vara trädgårdens stolhet just nu (dålig konkurrens i och för sig). Det bästa med att odla vitlök är att man glömt allt det jobb man la ned i höstas och kan istället glädjas åt att se att man redan odlar saker första gången man besöker lotten på våren.  Man kan således ge ogräset sin odelade uppmärksamhet (tråkigt nog).
Gräslöken står i knopp och ståtar i och för sig också på sin kant tillsammans med de djupblå blommande vårlökarna. Jag var brysk nog att köra ned en spade igenom gräslökstuvan och slet upp ett stycke lökplanta hem till balkongen. Gräslök vill man ju ha nära till hands när man ska laga mat i sommar. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...