Det här är mitt absolut mest använda recept, alla kategorier. Syns det?
Det kan varieras i oändlighet, gott blir det hur som helst alltid!
Typiskt bra återvinningsrecept där man kan använda slattar av det man för tillfället har hemma!
Några exempel:
- Har man inte vetemjöl så det räcker så brukar jag häva i grahamsmjöl.
- Mjölken kan bytas ut mot filmjölk/youghurt/havremjölk eller vatten.
- Bär och frukt är ju variation i sig, men kan även bytas ut mot: banan + riven morot, nötter, torkad frukt, kakao, chokladhack, citronskal, frön (solros/sesam/vallmo), godis (dumle/polly=nam nam), kryddor (kardemumma/kanel/ingefära/saffran). Ja du fattar.
Här kommer receptet:
100g smält och svalnat smör
4 dl vetemjöl
1 ½ dl socker (jag brukar minska till 1 dl)
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2 ägg
2 dl mjölk/fil/yoghurt
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Knäck i äggen och häv i mjölk och smöret och "bären". Blanda snabbt ihop till en smet (blir bättre om man inte rör så jämt och slätt). Fördela i muffinsformer. In i ugnen i 10-15 min på 225 grader. Sätt på kaffe och fikafikafika!
Åh vad jag gillar såna här variationsrecept! Det är så kreativt! Tack för tipset :)
SvaraRaderaVarsågod! Ja det här receptet är verkligen grymt. Muffinsarna blir fluffiga och härliga och man tröttnar aldrig! :)
SvaraRadera