tisdag 4 september 2012

Måla om miljösmartareDet senaste projektet hemma hos mig har varit att måla om vår gamla vattenskadade teakbyrå. Att måla om istället för att köpa nytt är ett utmärkt sätt att hushålla med såväl pengar som naturresurser. Dessutom får man ju tillfället att välja utseendet så att det blir perfekt på nyansen.

Vi valde den fantasifulla nyansen "vit" av en svanenmärkt vattenbaserad färg. Ett av de bästa valen du kan göra om du vill måla på ett miljöbättre sätt. Undvik färger med organiska lösningsmedel så som lacknafta, thinner, terpentin, xylen och toluen eftersom de är riktiga miljöbovar och sabbar dessutom din hälsa.

Medveten konsumtion informerar om att burkar med färgrester ska behandlas som miljöfarligt avfall och lämnas till närmaste miljöstation. Tvättvätska från tvätt av målningsverktyg ska behandlas på samma sätt.


Bra sidor:

Ekologiska byggvaruhuset klicka här

Bygg och måla klokt (2008). Ett faktablad från Kemikalieinspektionen om hur man undviker onödiga kemikalier när man målar och bygger. Ladda ner bladet här.

Så blir du en miljösmart hemmafixare, från Naturskyddsföreningens Grön guide om renovering.

1 kommentar:

  1. Å vad bra att du tog upp just detta. Håller på att formulera mina frågor till det tidigare inlägget och just det här med att måla miljövänligt stog längst upp :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...