torsdag 22 augusti 2013

Högsommar på kolonin
Odlingsåret 2013 ser ut att blir tio gånger bättre än det regnsura 2012. Jag kan just nu skörda gurka, potatis i massor, vitlök, palmkål, bondbönor och björnbär. Krusbärsbusken gav som vanligt massor av röda krusbär och fänkålen och purjon börjar bli skördeklara. Nu väntar jag spänt på purpurstörbönorna, kronärtsskockorna (än så länge enbart en knopp av fem plantor) och palsternackorna. Dock har jag fått måndagsexemplaren av squashplantorna. Än så länge har jag bara fått en enda klotrund squash. Skamligt. Och löken (röd och gul) hälften så stora som förra året.

Jag börjar få den där känslan som jag alltid får den här tiden på året. Att naturen är magisk, och att jag är lyckligt lottad över att få gå och hämta hem massa gratis mat varje vecka. Det är svårt att inte bli hooked. Dock oroar jag mig lite över hur sjutton jag ska få plats med all mat när jag väl skördat den. Kylskåpet och frysen är proppfulla och vi hinner inte äta undan allt. Ett litet problem, dock ett väldigt lyxigt sådant!Och palmkålen alltså, jösses vilken skörd. Palmkål smakar ungefär som grönkål. Jag efterlyser härmed samtliga vego-recept på palm/grönkål.2 kommentarer:

  1. Ser härligt ut. Mina stackars gurkor är jättebeska och går inte att äta. Marsvinen gillar dom ändå. Grönkålen är uppäten av larver men det som är kvar smaskar marsvinen upp. Visserligen odlar jag grönkål bara för marsvinens skull. Har aldrig smakat grönkål själv. Mina morätter och kålrötter ser i alla fall ut att bli fina.

    SvaraRadera
  2. Åh, vilka underbara bilder. Längtar än mer efter egen trädgård med massa, massa odlingar. Tur ändå att jag har mitt "hallonparadis" att gå till. Har nog plockat 15-20 liter där redan och hallon är ett riktigt hokuspokusbär, för det tycks bara komma mer och mer. Älskar hösten. Fast idag var det varmt som sommar här i Jämtland.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...