torsdag 26 juli 2012

I scream Icecream


Nu hörrni är värmen tillbaka. Igår hade storstaden 28 grader till långt in på kvällen. Helt magiskt och välbehövligt för alla som misströstat om sommaren ickevara. Och när nu sommaren gjort intåg i våra liv igen måste vi väl fira det på bästa möjliga sätt. Jag föreslår att ni som har (om)vägarna förbi omedelbums ska bege er till Timmermansgatan 15 på Södermalm. Där ligger nämligen ett förnämt litet glasställe som heter 18 smaker.

18 smaker gör egentillverkad ekologisk glass utan tillsatser och varierar smakerna efter säsong och dagsform. Som namnet antyder finns det alltid 18 smaker att välja på i butiken. Det finns dessutom alltid några smaker som är helt veganska som är gjorda på havre- ris- och sojamjölk. Och som en schysst polare till glassen så serveras såklart ekokaffe och ekoteer också. Och trådlöst nätverk.

I helgen hade jag vägarna förbi och dog glassdöden när jag åt plommonsorbet och hasselnöt. Det var nog den finaste glasskombinationen jag smakat. Hasselnöten hade chunkybitar av nötter i sig och var långt ifrån den där släta sliskiga sirapshasselnötssmaken som man alltid får på andra ställen. Som om inte det vore nog var plommonsmaken så frisk och fruktig att jag dånade. Plommon som så ofta är höstigt murrig i smaken. Helt klart ett fynd! Gå dit. Kolla bara nedan för dagens glassmaker. Svårt att bara välja en eller två!


Torsdagens 18 smaker är följande:
Choklad & hasselnötskräm m. cashew
Pecannöt & lönnsirap
Vanilj
Ingefära
Mörk choklad
Banan
Lakrits
Limeyoghurt m. tranbärsrippel
Ljus choklad
Mocca
Punsch m. bitar av choklad
Matchaglass (japanskt grönt té)
Vit choklad m. mynta
Hallonsorbet
Lime & myntasorbet
Galiamelonsorbet
Sojachoklad
Sojaglass m. äpple & kanel


1 kommentar:

  1. Jag bodde tidigare uppe på Bastugatan och hade ju nära till 18 smaker, ett riktigt toppenställe verkligen! :) Genuint, utsökt, personligt men framförallt ekologiskt!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...