onsdag 28 januari 2015

Vad New York gör med sina gamla tunnelbanevagnar




 


Jag har bara hört om den här nyheten tidigare, men så intressant att få se bilderna också (ärligt knyckta från länkad artikel). Det handlar alltså om att staden New York har valt att hantera sina gamla tunnelbanevagnar på ett lite nytt och udda sätt. Nämligen att blåsa ur all lös inredning och alla elledningar och dyligt för att sedan helt enkelt dumpa dem ute tills havs.




"Usch sån nedskräpning" börjar gemene hen kanske att muttra, men det finns ju (tack och lov) ett djupare syfte med den här hanteringen. New York håller nämligen på med ett långsiktigt byggprojekt för att skapa ett artificiellt korallrev i atlantens djup. Eller kanske snarare ett skelett där ett naturligt korallrev kan växa fram. Det som är spännande är att de tydligen har hållit på med det här projektet ett bra tag så att det faktiskt finns bilder på hur korallrevet utvecklats hittills. Kolla så fint!   



Ett himla smart och tänka-utanför-boxen-projekt där skrot förvandlas till något fint. Älskar när myndigheter vågar tänka nytt och utreda om en "galen idé" är genomförbar eller inte, istället för att bara säga NEJ av ren reflex.








2 kommentarer:

  1. Fantastiskt helt enkelt. Så häftigt.

    SvaraRadera
  2. Visst är det!? Så bra initiativ! Hoppas fler kuststäder följer efter.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...