lördag 31 januari 2015

Grönsakslandet - Äntligen en grym odlingspodcast!


Alltså januari är en brutal månad för oss odlare, jag menar, vi (läs jag) har inte fått utlopp för våra odlingsnerver sedan ca mitten av oktober. Och mörka kalla januari innebär eg bara en lång lång väntan till ljusare tider för att vi verkligen ska kunna sätta igång med de små efterlängtade jordfyllda krukorna på fönsterbrädan som ska pysslas om.

Vad kan då vara bättre än att precis just denna tid, upptäcka att bästa Sveriges Radio börjat sända en podcast om odling! (Hur kan jag ha missat denna pärla som tydligen började sändas runt jul förra året?) Podden heter Grönsakslandet där de fina vänliga och roliga människorna tillika odlarna Bella Linde och Elin "the secret gardener" Unnes snackar odling på en underbart nördigt men ändå inkluderande sätt så även en nybörjare kan förstå och lär sig mer. Podden är både informativ och himla mysig för den som kan fundera över groddning, kompostering, besk sallad, eller vilken som är den bästa sortens squash.

Jag brände självklart alla tre (hittills) släppta avsnitt på ett bräde och ansåg mig vara, efter ca 5 minuters lyssnande, ny bästis och bundis med dem båda två. Dock blev ju odlingssuget så oerhört mycket större efter detta lyssnande. Jag ville släppa allt för händerna och akut åka in till närmsta trädgårdsbutik och klämma och känna på sättpotatis, pelargonsticklingar och slumpmässiga fröpåsar, även om det egentligen inte alls är tid för det ännu. Eller i alla fall inte akut bråttom att fixa precis just nu.

Så, resultatet av denna upptäckt är att jag gått från att vara en slumrande kolonist till att nu ha abstinens efter att både få börja odla igen och att få lyssna på nästa avsnitt av denna genialt fina podden. Oh well. Får ta och klicka hem ett par fröpåsar från Runåbergs fröer för att stilla den värsta odlingsfrossan.


2 kommentarer:

  1. Glöm inte av att nu är bästa tiden att plantera om och kanske även föröka dina krukväxter. Det brukar lugna den värsta trädgårdsabstinensen ett tag i alla fall ;-)

    SvaraRadera
  2. Och en till: http://odlarna-podcast.blogspot.se

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...