tisdag 2 december 2014

Inget juleljus i världen kan väga upp det här jävla SD-mörkretWaldersten


Jag blir inte ens förvånad när jag avbryter jobbet för en stund och kollar nyheterna på datorn och ser hur SD meddelar att de kommer sänka regeringens budget. Ingen direkt överraskning. Icke desto mindre en oerhörd svart nyhet. SD har ju sedan valdagen haussat upp, viftat och hotat med den här vågmästarrollen svenska folket givit dem. De har verkligen lyckats optimera medias och invånarnas fokus på makten som SD besitter i och med sin roll som vågmästare. De har gång på gång sedan valdagen gjort utspel och därmed påmint väljarna om vad de besitter och gång på gång riktat blickarna mot sig och sin politik. Smart. Medias politiska bevakning har har legat på SD sedan valdagen, bortsett från grillningen och dreven som skickats på nya kvinnliga ministrar, något som btw enbart spelat SD i händerna för att underminera deras främsta nemisis MP.

De spelar det här spelet bättre än alla andra. Media är SDs marionetter oavsett vilka intentioner som redaktionerna har. Partiets nyhetsvärde är för högt för att media ska kunna säga nej och inte bevaka varje ord och möte SD har haft. Det ger medborgarna en skev bild av att SD är det mäktigaste partiet i Sverige.

Och så kommer dagen som SD i veckor har gapat om; att där och då ska vi berätta för er om vilken budget vi ska rösta på. Be there or be square. Nu är vågmästarrollen totalt urmjölkad och mediebevakningen maximal. Självklart tar de tillfället i akt att oemotsagda sprida sin rasistiska propaganda och rabbla felaktiga siffror om invandringen i 20 minuter innan de ger sitt budgetbesked. Alla landets öron är riktade mot dem. Direktsänt rätt ut i etern i Sverige 2014. Goebbels skulle gråta av stolthet.

Och likt ett samvetslöst vidrigt malligt småsyskon raserar de budgeten för att sedan peka på S och MP och skrika att de var NI som gjorde det här. Och invånarna som precis tittar upp från soffan och sin smartphone och ser på röran som uppstått utgår ifrån att den som skriker högst och pekar frenetiskt som är oskyldig. I kommentarsfälten väller det över med föraktfulla kommentarer om att MP och S ska växa upp och ta ansvar för Sverige, att i en demokrati borde alla samarbeta och man är omogen om man utesluter någon annan, att ansvar är att samarbeta med (stackars utstötta) SD etc. etc. Avsaknaden av en kritisk tanke om vem som utesluter vem här egentligen..

SD har skapad det kaos som de lovade att inte skapa, när de kom in i riksdagen för 4 år sen. Att gå emot praxis och sikta på nyval-kaoset skyller de på regeringen. Och minst 1/5 av Sverige nickar med. Det är nu mer än någonsin dags att på riktigt sluta underskatta SD. De är inte ett parti enbart fyllt med fjuniga rassar från Skåne som vill bevara den svenska julen, fornminnen och svensk pizza. De är vassa, mediatränade och har ett strategiskt entourage bakom sig som analyserar varje sväng som politiken tar och vilka spelpjäser som ska flyttas eller utspel som ska göras för att nå dit de vill. De jobbar på flera fronter och dolt bakom ett prydligt och samlat yttre vinner de förtroende genom att ständigt peka på någon annan än sig själva.

Deras största ess i rockärmen är att de kommer med enkla lösningar. Enkla lösningar är ju något som vi människor älskar, för enkelt är enkelt och komplicerat är svårt, och ingen (läs få) orkar ta tag i saker som är komplicerade och som kommer att kosta tid, resurser och energi. Inte ens om det på sikt leder till någonting bättre. Kortsiktigthetens synfält är SDs bästa medspelare.

Det är såhär de jobbar. Det var precis hit de ville. Rampljuset följer dem av scen. Full bevakning och maximal maktutövning för vågmästarna. De leker med oss och vi hinner inte med att organisera motstånd. De är för få som förstår allvaret, och för många som har lagt sin röst och sitt engagemang för sina hjärtefrågor i malpåse. Det är jobbigt att vara med, lättare att stå på sidan av och säga vad de andra gör för fel. Det dumma är att det är precis hit de vill få oss. Trötta och oengagerade och okritiska så att vi lättare sväljer ner deras sverigedemokratiska kletiga smörja, utan att reflektera i tid på den äckliga eftersmaken som kommer med deras skitiga politik.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...