måndag 7 januari 2013

Nystart 2013
Idag är det många av oss som är tillbaka på arbetet eller i skolbänken. Jag vet inte hur ni känner med jag är jäkligt ur gängorna efter två veckors dekandent ledighet. Jag har tappat rutiner och behöver hitta rätt spår igen. Och det gäller inte bara på jobbet utan även lite i livet också. I engagemanget. Jag behöver ruskas om för att få min målbild tillbaka. Den kan ju lätt bli lite suddig när ens dagdrivarlivsstil fokuserat på filmmaraton, matmaraton och sovmorgonsmaraton.

Här är några bra saker jag har gjort eller ska göra för att skärpa till mitt miljöfokus nu i uppstarten av 2013:

- Läsa vassa blogginlägg om var världen, vägen och hoten. Bl.a. skarpa Nina Åkerstams inlägg om "Hur man kan göra istället". Handlar om behovet av ändrade maktpositioner mellan finansminister och miljöministern och naturens odiskuterbara gränser. Så gjutet skrivet. Önskar jag kunde få tag på det numret av Filter.

Jag vill även tipsa om Effektmagasinets blogginlägg "Konsten att ljuga övertygande för sig själv". Spännande teori och modell om hur vi hanterar tuffa besked så som t.ex. den globala uppvärmningen.

- Se dokumentärfilmen "End of the line" som beskrivs av The Economist som "the inconvinient truth about the oceans". Ett måste för alla som vågar blottlägga vår hänsynslösa hantering av våra hav.

 - Titta och grundligt läsa min julklappsbok "The human quest" av Mattias Klum och Johan Rockström. Makalösa fotografier på en mycket vacker och mycket trasig jord. En bok där foto och vetenskap smälter samman för att förklara dagsläget, vad som är satt i spel och hur vi ska göra för att förbättra vår värld.


Genom dessa steg är jag säker på att stigen på livstilskartan expanderar och blir tjock och tydlig som en motorväg genom landskapet. Det finns egentligen ingen annan väg. De som tror det har uppenbarligen inte läst, tittat eller förstått något av ovanstående.1 kommentar:

  1. Tackar för grymma tips på läs, se och tänkvärt!!! /Cajsa

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...