onsdag 26 februari 2014

SD satsar statens pengar på resursslöseri

Att beställa maxantalet valsedlar, ca 22 miljoner (!), till EU-parlamentsvalet är ju ett sätt att praktiskt förevisa och understryka hur ens parti ser på resursslöseri, naturtillgångar och allmänna miljöfrågor. DN skriver följande:


"Inför valet till EU-parlamentet den 25 maj har Sverigedemokraterna beställt 21,7 miljoner valsedlar - nästan fem gånger fler än Moderaterna - och fler än något annat parti.

– Vi har beställt maxbeloppet inom den fria kvoten. Det har delvis att göra med att vi ska skicka ut två valsedlar till samtliga hushåll i landet. Då går det åt 4,8 miljoner – gånger två. Där går det alltså åt över 9 miljoner valsedlar till ett sådant utskick.

Vad ska ni göra med de resterande 12 miljoner valsedlarna?
– Vi tog maxkvoten, just eftersom vi har möjligheten att göra det. Det är för att vara på den säkra sidan.

Ur miljöaspekt blir det ju väldigt många valsedlar som aldrig används. Hur ser du på det?
– Vi tycker egentligen att det är idioti med så många valsedlar. Vi har lagt förslag att man borde ha en gemensam valsedel med alla partierna på, säger Martin Kinnunen.


Idioti är det ju allt. Men att föregå med gott exempel är inget för SD. Den argumentsbefriade Varför?/Därför!-kommunikationen känns rätt ofräsch för politiker 2014. "Vi gör X just för att vi har möjlighet att göra det" brukar ju sällan vara en bra inställning för att lösa några miljöproblem. För det finns mycket vi i Sverige har möjlighet att göra, men inte vill eller bör syssla med för att skona dagens och framförallt morgondagens generationer från en massa onödigt skit.

Tanken på att istället satsa på ett attraktivt partiprogram med slipade parlamentariker verkar inte ha slagit Jimpa och hans crew. För min del kan inte två papperslappar i brevinkastet ersätta engagerade politiker som tror på förändring och som visar det genom att vara pålästa och argumentera för dessa frågor varje dag. Därför sätter jag upp en "Nej tack till SD-post-banner" på min brevlåda.
1 kommentar:

  1. Synd att inte posten får ta sådan hänsyn. De måste dela ut all "samhällsinfo" till alla, oavsett vad man ber om. Det står i deras uppdrag. :S
    Däremot önskar jag att de som delar ut kyrkobladet, på helgerna, kunde respektera lappen om "ingen religiös propaganda, tack!" på vår postlåda. Men de ser sig som lika mycket samhällsinfo och med samma uppdrag som posten, verkar det som. DÄR snackar vi totalt bortkastade papper, glansigt sådant dessutom! Funkar inte ens att tända i spisen med, bara direkt i pappersinsamlingen.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...