måndag 28 maj 2012

Rabarber- och limemuffins för varma dagar



 Nybakta muffins med rabarber från trädgår'n är typiskt bra grejer att ha med sig i utflyktskorgen. Smakar saga tillsammans med termoskaffet. Om inte alla går åt på en gång så fryser jag ned dem i småpåsar. Då kan man lätt slänga ned en fryspåse i cykelkorgen på väg till lotten, så har de tinat när man kommit fram.

Ingredienser:

100 g smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekomjölk
½ lime både skalet och saften
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk kardemumma
lite salt

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och ställ åt sidan. Hacka rabarbern i små delar. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt, maxa elvispen! Tvätta limen ordentligt (om du inte råkat hitta ekolime), riv skalet och pressa i halva saften i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kardemumma i en skål och vänd ned det i smeten. Häll i smör och mjölk. Ha i rabarber i den varma och nu tomma smörkastrullen, fräs på dem lite snabbt tillsammans med lite socker så de mjuknar. Ha i rabarbern i muffinssmeten och pyttsa ut i muffinsformar.

Grädda i ca 15 minuter tills att de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...