fredag 18 maj 2012
Försommarens godaste rabarberkräm med ingefära
Den första skörden är alltid den mest efterlängtade. I helgen tog vi vårens första rabarber och kokade kräm på hela kalaset. Rabarberkräm smakar allra bäst i hammocken på landet som paus från dagens kroppsarbete, men får funka fint även hemma i soffan framför ett avsnitt av Trädgårdsonsdag.
Ingredienser:
ca 350 g rabarber
1 dl socker
3 dl vatten
1 cm riven ingefära
1,5 msk potatismjöl
Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Du behöver bara skala rabarbern om den hunnit bli grov, försommarskörden är däremot mjäll och fin och kräver inget onödigt arbete. Koka upp vattnet och sockret tills det löst sig. Ha i rabarberbitarna och ingefäran och koka dem mjuka i sådär 5 min. Blanda potatismjölet i ett glas med lite kallt vatten och häll blandningen med en tunn stråle i kastrullen under omrörning! Låt krämen bubbla med fem bubblor sedan är den klar. Äts med fördel med gammeldags mjölk och kanske en mandelbeskvi eller två.
Rabarberkrämen är mitt bidrag till sommartemat på söta saker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken spännande kräm med ingefära
SvaraRadera