tisdag 13 november 2012

Thaigryta med tofu och kokosmjölk




När jag djupdök på nätet för att hitta ett recept på en schysst vegetarisk thaigryta så kom jag tillbaka tomhänt. Därför bjussar jag nu på mitt egenkomponerade recept för att förbättra statistiken där ute.

Ingredienser till 2-3 portioner:
1 paket hård tofu
2 tsk röd currypasta
5 cm färsk ingefära
½ röd chili
1 burk ekologisk kokosmjölk
1 paprika
6 blad pak choy
1 lime
Limeblad
ev ½ msk fisksås*
Färsk koriander
Soya
Salt

Gör:
Tärna tofun. Hacka ingefära och chilin fint och stek dem i lite olja tillsammans med tofun och currypastan i en stor stekpanna. Vänd tofun emellanåt så de får stekyta på alla sidor. Häll i kokosmjölken, strö över lite limeblad och pressa i juice från ca halva limen och rör om. Skär pak choy och paprika i lagoma bitar och ha i dem i pannan. Hacka koriander och  droppa i soya och ev fisksås (kan hoppas över till fördel för mer soya) efter tycke och smak. Salta eventuellt.

Servera med ris eller nudlar, några trevliga salladsblad och gärna en klyfta lime. Yey. Gött. Happy days!




*Kolla först vilka fiskar som såsen är baserad på, min bestod enbart av ansjovis vilken är grönlistad.


4 kommentarer:

  1. Vilken bra blogg, hittade den nu för en stund sen och har läst några sidor! En liten invändning dock, tycker inte riktigt att fisksås passar i en "vegetarisk" gryta...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  2. Tack för receptet! Testade nu och det blev jättegott :-) skippade fisksåsen dock men den saknade vi inte /Sanna

    SvaraRadera
  3. Det blev jättegott! Vi gjorde dubbel sats och hade i cashewnötter också.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...