tag:blogger.com,1999:blog-7123848266412999661.post7914879283444745000..comments2024-02-20T17:51:38.473+01:00Comments on Fröken Ekoreko: Att sila grönsaker och svälja köttLindenhttp://www.blogger.com/profile/16452433197077796022noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-7123848266412999661.post-1974898298941132672013-01-22T10:58:19.954+01:002013-01-22T10:58:19.954+01:00Nu behöver ju även ladugårdar med djurhållning vär...Nu behöver ju även ladugårdar med djurhållning värmas upp på vintern, inte lika mycket som växthus kanske men köttindustrin behöver likväl uppvärmning och belysning, el till alla automatiska fodermaskiner, dyngrännor etc. Inkludera även foderproduktionen och frakten av sojaprotein från brasilien/USA så jag tror nog att om man räknar på den totala livscykelkostnaden för en köttbit vs en växthusodlad grönsak så kommer köttbiten kosta jorden många gånger mer.<br /> Lindenhttp://frokenekoreko.blogspot.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7123848266412999661.post-58214309552692721402013-01-22T10:25:45.551+01:002013-01-22T10:25:45.551+01:00Absolut, jag använde uttrycket naturbeteskött väld...Absolut, jag använde uttrycket naturbeteskött väldigt slarvigt känner jag. Självklart är viltkött det bästa alternativet om man nu känner att man vill äta kött. <br /><br />Tanken med att naturbeteskött (svensk alltså) var att det även bidrar till att hålla landskapet öppet. Eftersom jag inte äter kött brukar jag inte undersöka det närmre i butik och har därför missat att naturbetesköttet ofta kommer från Brasilien. Bra påpekande!Lindenhttps://www.blogger.com/profile/16452433197077796022noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7123848266412999661.post-51386109829920157342013-01-20T08:46:04.651+01:002013-01-20T08:46:04.651+01:00Jag skulle bara vilja tillägga viltkött som ett br...Jag skulle bara vilja tillägga viltkött som ett bra alternativ, även om det numera förekommer en del utfodring hos visst vilt. Så ser jag det som ett av de bästa alternativen gällande kött. Bara (ofast) naturlig föda och ingen antibiotika eller andra mediciner. Jag vet inte om det är det du menar med naturbeteskött, för det när det gäller det alternativet från affärerna har jag sett att det kommer från bland annat Brasilien och då känns inte det vidare klimatsmart heller :/<br /><br />Vi äter i vår familj mest av fisk och viltkött, ibland blir det en krav-kyckling. Vi försöker minska ner på kött och har ställt om till att alltid välja de ekologiska alternativen och mindre mängder. Små steg framåt ;)Fraxinus https://www.blogger.com/profile/02362039480697648451noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7123848266412999661.post-77043079212895904522013-01-17T22:37:33.659+01:002013-01-17T22:37:33.659+01:00Mycket bra inslag, återigen. Gilla-gilla. Bra att ...Mycket bra inslag, återigen. Gilla-gilla. Bra att du tar upp problemet med kycklingen. Just kyckling, om den inte är KRAV-uppfödd, är bland det värsta anser jag ur djurrättssynpunkt. Sen tror jag ju fortfarande att allt "det gröna" är bättre än köttet hur som helst. Och det är förhoppningsvis inte många som väljer flygberesta sugar snaps från Kenya mitt i vintern. För hur goda är de egentligen? Vinter är en härlig rotsakstid. Soppor går att variera i det oändliga och kan serveras med gott bröd. Mättande och billigt är det också. Cissinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7123848266412999661.post-69853252940718436732013-01-17T18:51:55.500+01:002013-01-17T18:51:55.500+01:00Det är inte riktigt sant att grönsaker alltid är m...Det är inte riktigt sant att grönsaker alltid är mer klimatsmarta än kött. Växthusodlade grönsaker på vintern är inte alls klimatsmarta. De bidrar heller inte nämnvärt till vårt näringsintag. De saknar helt proteiner, har lite fett och få kolhydrater. <br /><br />Anonymousnoreply@blogger.com