söndag 15 april 2012

Mandelmuffins med väldigt väldigt mogen banan


Söndag och jag är lite trött efter gårdagen. Lite trött efter veckan. Och lite trött inför kommande vecka. En solig promenad med fint grannfolk piggar upp så pass att jag tar mig för ett litet bakprojekt efter gårdagens misslyckade ljusgjutningsprojekt. Muffins till eftermiddagskaffet är aldrig fel. Och för att få inviga min mandelkvarn så dundrar jag i mandel. Sjukt fin belöning efter söndagsstädningen!

Ingredienser

3 ekoägg
1,5 dl råsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 dl mandlar
en svart banan (synd att slänga).

Gör:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Smält smöret och ha i det i smeten tillsammans med mjölken. Riv mandeln i mandelkvarnen. Blanda ihop mjölet med mandelrivet, bakpulvret och saltet. Vänd ned mjölmandelblandningen i smeten och rör den försiktigt slät. Pyttsa ut smeten i muffinsformar och tryck ned en bit banan i varje form. Det blir prick 12 stora muffins. Grädda i ca 15 minuter tills muffinsarna fått fin färg.

1 kommentar:

  1. Smarrigt! Jag gjorde en grymt god bananchokladkaka igår som jag kan rekommendera nästa gång du har bruna bananer över.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...